dilluns, 6 de març del 2017

DRAMA IN EDUCATION.

Anem a l´institut!!

Avui hem començat amb la Lisa, mare de la Jana i d´en Josep, alumnes de la nostra escola, una sèrie de sis sessions, a on les noies i els nois treballaran aspectes d´ells mateixos com  individu i com a membres d´un grup, i coneixeran com encaren el seu pas a l´IES, per a uns en un futur immediat i per a altres en un futur més a mig termini.


En la vida dels éssers humans, tots experimentem uns moments que són claus en el nostre desenvolupament personal i social, el moment que els nens es traslladen a l´ instituït és un d´aquests moments. 

El fet d´anar a l´institut és un pas important en la vida dels nens i nenes, i ells són conscients que deixen una etapa enrere i en comencen una altra.

No només el fet de canviar d´edifici, de poble, els professors, el cercle d´amics són uns reptes importants, sinó també s´hi afegeixen en aquesta època els canvis físics i psicològics de la pubertat.  Tot plegat dóna lloc a una etapa emocionant, plena de possibilitats, però a la vegada, aquests canvis poden provocar preocupacions i pors, en alguns nens i nenes més que altres.


Fa temps que el Teatre i l´Art Dramàtic serveixen dins del àmbit educatiu per educar els nens, o bé sobre un tema dins del currículum (història, llengua, geografia etc) o bé sobre els temes més d´educació personal i social; l´autoestima i la cooperació, l’expressió corporal i l’expressió oral. El centre d´aquests mètodes és el nen i es tracta d´explorar junts amb l´educador un tema. Els nens han d´aprendre a investigar, fer preguntes, buscar respostes i pensar per ells mateixos.

Nosaltres amb aquests tallers, mirem d´explorar el tema “El pas al Institut”: què significa per a ells, quines pors i preocupacions poden tenir, què poden fer per resoldre dubtes i problemes i alleujar les preocupacions. Quines són les coses que els fa il·lusió i quins són els recursos que tenen com a individus per a afrontar aquest pas.

Treballarem amb jocs d´expressió corporal i expressió oral, crearan petites històries i improvisacions, treballant en grups petits o parelles amb el fi de fer aquest pas a l´institut memorable, profitosa i agradable. També esperem que el treball els ajudarà a entendre una mica millor ells mateixos i confiar en que tenen a l´abast tot el que necessiten per fer aquest pas, si confien en ells mateixos.


Farem un reportatge dels tallers per poder mostrar en que consisteix el treball.






AMERICAN GIRLS' LETTERS ARE HERE!!

Here we have the american girls's letters. This is the second letter we receive this year. 

It's now 3 years since we are penfriends with the girls from Harrisson Forest School. 

 They are 25 girls between 9 and 11 years old. They live in United States of America, in 

the state of Maryland. Their teachers name is Andrea Vespoint. She has got a Spanish 

mother