divendres, 9 de juny del 2017

SATISFACCIONS!!!!!

SER MESTRE (QUE NO EL FER- NE),
T´OFEREIX GRANS SATISFACCIONS!

#elcurssacaba

MOLTES GRÀCIES, FAMÍLIES!!!!



DRAMA IN EDUCATION. FINAL

Fa unes setmanes que vam acabar els tallers de Drama in Education, pensat per donar protagonisme al nen dins de l´ aula i construir sobre el coneixement que posseeix. També per explorar els temes com l´amistat, la força del grup i no tenir por de dir las coses que els preocupen.
Vam fer quatre sessions de classe cada dilluns.
Amb el pretext d´una història real de bullying de l´Institut de Llançà, els nens van crear un ‘teatre’. 
Aquest tema és important sobretot en els adolescents, quan la necessitat d´aparéixer com els altres es més alt i no deixar-te sempre ser influenciat per  l´entorn és fonamental.
Amb els mapes de l´Institut, van recrear diferents classes del centre al pati del col- legi. 
Vam dividir els nens en 3 grups; 1er de Eso, 3er de Eso i els professors. Posar- te en el paper d´un altre, ajuda a crear la distància necessària per experimentar les sensacions sense que et quedis afectat per la història.
Un grup del 3er de Eso estava fent bullying a uns nens de 1 er de Eso, penjant coses desagradables per instagram.
La qüestió era fer una història a través d´imatges, improvisació i musica. Els nens vam crear diferents escenes mostrant la seva part de la història, cada setmana inventant diferents escenes i estratègies per desenvolupar el teatre. 
Van votar quin final volien posar al teatre. Amb aquests tipus de teatre els nens no estan actuant, sinó experimentant estar en la pell d´un altre, per guanyar comprensió de les diferents situacions de la vida i desenvolupar empatia amb altres persones.
Vam crear una llista de normes per la classe, una llista de característiques del Bully i la Víctima juntament amb consells per cadascun d´ ells.
Els nens també vam redactar una carta al director del Institut de Llançà, del qual  esperem una resposta d´ell breument.
Al final van fer uns motlles de les seves mans per representar el que sentien .Això es fa primer creant la forma amb Alginat i després un cop fet la forma ho omples de guix. Ho explico perquè algunes mans no van sortir gaire bé i els nenes volien repeteixer.
Hem adjuntat la carta per que veieu tot el que han pensat i escrit els vostres fills.
Gràcies al Pau i al Jaume per col·laborar en aquest projecte i fins a una altra ocasió.

Lisa