dijous, 9 de març del 2017

LES NOSTRES RECEPTES. CUINEM?

L´EDURNE ENS PROPOSA UNA....

COCA DE IOGURT

Els ingredients per a fer aquesta recepta són:
3 ous, 1 iogurt natural, 125 g d'oli de girasol, farina, sucre, un grapat petit de sucre avainillat i un sobre de llevat.

Els utensilis que farem servir són: Un forn, una vareta de batre, un bol i un motlle.

Els passos per seguir la recepta són:

1. Primer, trenques els 3 ous i remenes.
2. Després tirem el iogurt i remenes.
3. Tirem 125 grams d' oli i remenes.
4. Seguidament, tirem 215 g de farina i remenes.
5. Després tirem 315 g de farina i remenes.
6. Seguidament, tirem un grapat petit de sucre avainillat i remenes.
7. Després de tirar el sucre avainillat, tirem un sobre de llevat, remenes.
8. Posem tota la massa que hem fet amb els ingredients en un motlle.

Finalment, la posem al forn. 

20 minuts. Després ja estarà llesta per tastar-la.



Ummmmmm que bona!!!!

EN JOAN EN ENSENYA A FER OUS DE NÚVOL.


Ous de núvol
Nº de persones: 1 persona.
Ingredients: 1 ou.
Utensilis: Batedora, bol, paper de forn, plata de forn, forn i gots.
Preparació:
1.Separem la clara del rovell i posem el rovell en un got petit.
2.Després posem la clara en un bol i després la posem a punt de neu.
3.Tot seguit, posem en una plata de forn paper de forn i posem la clara ja a punt de neu a sobre.
4.Després, ho posem al forn una estona i després posem el rovell a sobre la clara.
5.Tornem a posar-ho una estona més al forn i ja ho podem menjar.

Bon profit!!!!
Joan



EN RUBEN ENS PROPOSA UNA FUSIÓ


La hamburguesa pizza

Les persones que poden menjar aquest plat son 3 o 4 persones.

Ingredients que necessitem: Hamburgueses, ous, formatge ratllat i pa d’hamburguesa.

Utensilis: Paella, Microhones, forn i plats

I ara us diré la preparació:

Les hamburgueses s’han de descongelar al microhones,peró només si les has posat al congelador.
Mentres es descongelant les hamburgueses posem el pá i el formatge ratllat al forn.
Quan s’han descongelat les hamburgueses les poses a la paella amb oli, peró abans de posar-les cal fer un forat al mig de l’hamburguesa amb un motllo rodo o un got petit si no teniu motllo.
Ara es hora de treure el pa del forn amb el formatge desfet i posar-lo en un plat.
Un cop ben fregida l’hamburguesa posarem l’ou a dins del forat de l’hamburguesa i el fregim.

Un cop fet tot ho posem al pan amb formatge i a menjar!!!!!


Que aprofiti tothom J!!!!

EN JOSEP OPTA PELS CRÊPES!!!

RECEPTA DE CUINA


 







El nombre de persones que poden menjar una massa de crep és entre 1-6 persones.

Els ingredients que necessites són:

250g de farina, 3 ous, un got petit o dos d’oli, licor, sucre, llet, i sal.

Els utensilis que necessites són:

Una cullera, un got, una balança, un bol, una batedora, una taula per treballar a sobre, una paella i una espàtula.

Preparació:

1: has de batre tots els ingredients.
2: després, has de posar un got de massa bastant gran a la paella.
3: després, posa la paella a la vitro i esperes que estigui cuinat.
4: quan estigui cuinat amb l’espàtula la gires i esperes.
5: quan les dues cares estan ben cuinades, poses xocolata o el que a tu t’agradi més.

6: quan ja hagis acabat, el menjar estarà preparat.



LA MARTINA ENS DIU COM ES FA LA SALSA...

CARBONARA


La carbonara ho poden menjar 4 persones.

INGREDIENTS:1 paquet de bacó, sal i oli, 8 grapats de pasta, un pot de nata i una mica de pebre.

Utensilis: 1 cullera de fusta, una cassola, una paella i un escorredor.

Passos :
1- Poses oli a la paella i quan estigui calenta tires el bacó.
2- Poses aigua a la cassola i quan bulli li tires la pasta i la sal.
3- Al bacó, li tires una mica de sal i pebre.
4- Quan el bacó estigui torrat, li tires un pot de nata.
5- Quan la pasta estigui feta la poses a l'escorredor.
6- Després, quan ja estigui det el bacó i la pasta, ho ajuntes i ho barreges.


LA MATILDE ENS PROPOSA UNA...

Amanida de pasta amb salsa rosa!!


El número és de 3 persones.

Els ingredients són: 3 grapats de pasta en forma d'espiral, 2 llaunes de tonyina, 1 llauna de blat de moro, 1 llauna d'olives, avecrem, oli i sal. I per la salsa rosa són: quètxup i maionesa.

Els utensilis són: una pala de fusta per remenar la pasta, un bol gran, un colador i una olla plena d'aigua. I els utensilis de la salsa rosa són: un bol petit i una cullera petita.

Preparació:

  1. Poses l'aigua al foc. Per distreure't pots posar la taula.
  2. Una vegada l'aigua estigui bullint, has de posar la pasta i seguidament, poses l'oli, la sal i l'avecrem.
  3. Mentre la pasta es va fent, per distreure't pots fer la salsa. La salsa es fa barrejant el quètxup amb la maionesa en un bol petit.
  4. Quan la pasta estigui feta, la poses al colador i coles l'aigua.
  5. Després, poses la pasta en un bol gran.
  6. I per últim, poses les llaunes de tonyina al bol amb la pasta, el blat de moro i les olives. Ho remenes tot i ja tens l'amanida de pasta, amb salsa rosa !!

L´ ARNAU ENS DIU COM FER UN KEBAB.


KEBAB

El Kebab és per una persona.

INGREDIENTS: Necessites 2 grapats de carn, 1/2 got de salsa rosa, 55g de ceba i una mica d'enciam.

UTENSILiS: unes pinces i una cullera.

PREPARACIÓ:

1- Primer agafes un pa de pita, el mulles i, més tard el torres.

2- Agafes 2 grapats de carn.

3- Després, agafes 1 pot de salsa rosa ja preparada.

4- Acuntinuació, agafes una mica d'enciam.

5- Has d'agafar els 55g de ceba.

6- Aquests ingredients els col·leques dins del pa de pita.


7- JA TENS FET EL KEBAB!!!!!!!!!!

LES MADUIXES AMB NATA DE L´ALÍCIA!!

Recepta: MADUIXES AMB NATA

Aquest menjar és per 1 persona. Els ingredients necessaris per fer aquest postre tan bo són:

·      Maduixes
·      Nata
·      Sucre
·      I per decorar, alguns fideus de xocolata.

 Els utensilis són:

·      Un plat
·      Una forquilla o una cullera
·      Un ganivet.


  1. Agafem les maduixes i les netegem.
  2. Tallem les fulles i tallem les maduixes al nostre gust       3. Li posem  la nata, el sucre i decorem el   postre amb            fideus de xocolata.
 5. I ara ens les mengem!!

ESPERO QUE T’ HAGI QUEDAT BONÍSSIM!!!!!

L´ARRÒS DE LA LUA

ARRÒS AMB TOMÀQUET

Aquest arròs amb tomàquet és per a tres persones.

Necessitem els següents ingredients:

1. Arròs
2. Tomàquet de pot
3. Una tassa d'arròs per persona

Els utensilis que necessitarem seran aquests:

1. Una olla
2. Un colador
3. Un plat
4. Una cullera (millor que sigui de fusta)

PREPARACIÓ:

Agafem una olla i hi aboquem tres grapats ben grans. Acte seguit, hi aboquem el doble de tasses d'aigua a l'olla.

Llavors posem l'olla d'arròs al foc.

Quan l'aigua ja s'ha evaporat agafem un colador i colem l'arròs.

Després, aboquem en una altra olla petita tomàquet i ho escalfem.

Llavors ho barregem, l'arròs amb el tomàquet amb l'ajuda d'una cullera.

Després d' això, ja està llest!!! A menjar un bon arròs amb tomàquet!!!!

LUA 2017


LA PAELLA DE L´ÀLEX R.

PAELLA

Nº de persones: 4 persones.

Ingredients: Arròs, gambes, calamars, aigua, sal, salsa, sofregit de ceba amb tomàquet.

Utensilis: Una paella, llenya, una llosa i una cullera gran.

Preparació:

1.Calentes el sofregit de ceba amb tomàquet a la llenya.

2.Quan estigui sofregit, li afegeixes les gambes i els calamars.

3.Després, li afegeixes l’arròs i l’aigua.

4.La deixes  20 minuts a la llenya i li vas afegint la sal.

5.Després dels 20 minuts, la mires i, si està ben feta, ja la pots treure de la brasa.

6.I per últim li fiques la sal.

                       BON PROFIT!!!
ÀlexR.



L´ALBERT ENS DIU COM CUINAR UN BON LLUÇ

El lluç verd

Aquest lluç és per cinc persones.

Els ingredients que necessitem són: un lluç, olives,  uns quants talls medusa i de sèpia.

El material que necessitem és: una planxa, una batedora, ganivets i una olla.

Primer de tot, agafem un tros de lluç, el tallem em forma de filet i el poses a bullir.

Agafes olives, els hi treus el pinyol i amb la carn de les olives les tritures. Désprés  agafes talls de sèpia i de medusa i els poses a fregir.

Un cop fets els ingredients, poses la crema d’olives a sobre del lluç. A continuació, poses els talls de medusa i de sèpia per el voltant.

         BON PROFIT!!!



L´ÀLEX EN EXPLICA COM FER UN...


EL PASTIS DE TRES XOCOLATES
Aquest menjar el poden menjar 8 persones. Necessites: un paquet de “Marbu dorada” xocolata blanca, xocolate amb llet, xocolate negra, una olla calenta, un motlle i un morter.

1.Agafa el paquet de “Marbu Dorada” i el morter.

2.Aixafa les “Marbu Dorada” amb el morter.

3.Posa les “Marbu Dorada aixafades al motlle. Després a la nevera una hora.


4.Seguidament, desfés la xocolata blanca a la olla calenta.

5.Posa la xocolata blanca al motlle amb les galetes “Marbu Dorada” de base.

6.Després desfés la xocolata amb llet i que es refredi una hora mes a la nevera.

7.Afegeix la xocolata amb llet mentre  desfàs la xocolata negra.

8.Que reposi  una hora a la nevera.

9.Afegeix la xocolate negra.

10.Deixes el pastís una hora reposant a la nevera.

11. Al final, quan estigui feta, una hora fora de la nevera.

Que t’hagi sortit bé i que t’agradi!!!

Gràcies.

               BON PROFIT!!!